Uwaga!
Wpłatę za obiady na miesiąc marzec należy dokonać na konto szkoły SP 3 przez pierwsze trzy dni robocze miesiąca tj. od 01 – 03 marca.
Bank BGŻ 07 2030 0045 1110 0000 0193 1540
W tytule podać imię, nazwisko i klasę dziecka
Cena bloczka obiadowego: 23 x 5,00 = 115, 00 zł
Prosimy dotrzymać terminu płatności.
Intendent szkoły Mileta Kuc
UWAGA !!!
Osoby, które chcą korzystać z obiadów w nowym roku szkolnym 2022/23 proszone są o złożenie w czerwcu nowej „ DEKLARACJI KORZYSTANIA Z OBIADÓW” , która jest do pobrania na stronie internetowej szkoły lub na stołówce szkolnej.
intendent Mileta Kuc
Osoby, które jeszcze nie oddały wypełnionej i podpisanej deklaracji korzystania ze stołówki na nowy rok szkolny 2022-2023 proszone są o jak najszybsze jej przekazanie do intendentki szkolnej.
Bardzo ważne !
Został skrócony termin wpłat za obiady do pierwszych trzech dni roboczych miesiąca. Prosimy bezwzględnie dotrzymać terminu płatności, ponieważ brak wpłaty w terminie spowoduje wstrzymanie obiadów.
„ Deklaracje korzystania z obiadów” na nowy rok szkolny są do pobrania ponizej, w stołówce szkolnej lub u Pani szatniarki .
Osoby, które jeszcze nie oddały wypełnionej i podpisanej deklaracji korzystania ze stołówki na nowy rok szkolny 2022-2023 proszone są o jak najszybsze jej przekazanie do intendentki szkolnej.
Deklaracja korzystania z obiadów w stołówce szkolnej – do pobrania
REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ – do pobrania
SZANOWNI RODZICE,
stołówka jest otwarta codziennie i zaprasza wszystkich uczniów w godź od 12.00 – 14.00 na smaczny, a przede wszystkim zdrowy obiad przygotowany przez panie kucharki pod nadzorem kierownika stołówki pani Beaty Golunkiewicz. Menu na każdy tydzień ustalane jest zgodnie z normami żywieniowymi opracowanymi przez Instytut Żywienia i Żywności. Dzięki temu codzienny obiad, który składa się z dwóch dań, kompotu i wody jest bogaty w niezbędne dla zdrowego rozwoju dziecka składniki odżywcze. Jadłospisy układane są na okres pięciu dni.
Staramy się, aby posiłki były urozmaicone i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Zupy sporządzane są na wywarach warzywnych lub mięsno warzywnych z dodatkiem śmietanki lub masła. Drugie dania składają się z produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego : mięso, ryby, jaja, drób, produktów bogatych w węglowodany złożone : ziemniaki, kasza, ryż, makaron, dodatku warzywnego: surówki ze świeżych warzyw, warzywa na parze. Kompoty przygotowywane są z owoców sezonowych lub mrożonych. Częsty dodatek do obiadu stanowią świeże owoce lub sok owocowy.
Życzymy smacznego
Informacja dla rodziców w sprawie płatności za obiady.
Opłaty za obiady należy wnosić z góry tylko i wyłącznie do 3 dnia roboczego miesiąca ( proszę pamiętać, że trzeci dzień to data zaksięgowania na koncie szkoły), opłatę należy dokonać odpowiednio wcześniej.
W przypadku braku wpłaty w w/w terminie wydawanie posiłku dziecku zostanie wstrzymane, a każdy dzień zwłoki wpłaty zostanie odliczony od całej kwoty należnej za obiady w danym miesiącu.
Informacja dotycząca kwoty wpłaty za dany miesiąc, podana zostanie pierwszego dnia miesiąca na tablicy informacyjnej i stronie internetowej szkoły.
O rezygnacji z obiadów, bądź wyrażenia chęci stołowania nowych osób, należy powiadomić intendentkę na piśmie do 25 dnia bieżącego miesiąca, ponieważ lista obiadowa automatycznie przechodzi na następny miesiąc.
Wszystkie odpisy ( rezygnacja z obiadów w danym dniu) zgłoszone odpowiednio wcześniej lub w danym dniu do godź 8.00, zostaną zwrócone ostatniego dnia miesiąca, na konto z którego wpłynęła wpłata za obiady.
Prosimy o terminowe i rzetelne dokonywanie wpłat( bez zaokrągleń) stosując się do powyższych procedur.
HARMONOGRAM WPŁAT ZA OBIADY NA ROK 2022/2023
Wrzesień 2022 | 01-05.2022 |
Październik 2022 | 03-05.2022 |
Listopad 2022 | 02-04.2022 |
Grudzień 2022 | 01-05.2022 |
Styczeń 2023 | 02-04.2023 |
Luty 2023 | 01-03.2023 |
Marzec 2023 | 01-03.2023 |
Kwiecień 2023 | 03-05.2023 |
Maj 2023 | 02-05.2023 |
Czerwiec 2023 | 01-05.2023 |
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg II załącznika Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej.
- Produkty zawierające gluten: pszenica, żyto, jęczmień, owies
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
- Orzechy: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowce, orzechy
Brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w
przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej,
bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie
z instrukcjami wytwórców.
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności ( DzUrz UE nr 304 z dnia 22 listopada 2011), przy każdym posiłku umieszczona została informacja na temat występowania alergenów w potrawie.