WPŁATY ZA OBIADY NA MIESIĄC GRUDZIEŃ
Szanowni Państwo, wpłat za obiady na miesiąc grudzień należy dokonać na konto Szkoły Podstawowe nr 3 im. Noblistów Polskich w Głogowie przez pierwsze trzy dni robocze miesiąca tj. od 02 – 04 grudnia.
BNP PARIBAS 07 2030 0045 1110 0000 0193 1540
Tytułem: wpłata za obiady/ imię i nazwisko dziecka/klasa/za miesiąc.
Cena bloczka obiadowego: 15 dni x 5,00 zł = 75,00 zł
PRZYPOMINAMY PAŃSTWU, ŻE W MIESIĄCU GRUDNIU NIE MA ODPISÓW.
W związku z zakończeniem okresu rozliczeniowego prosimy o obowiązkowe przestrzeganie wyznaczonego terminu wpłat.
Intendent
Wioletta Targosińska
Osoby, które nie złożyły „Deklaracji korzystania z obiadów” na nowy rok szkolny, proszone są o niezwłoczne jej dostarczenie. Czyste druki są do odebrania na stołówce, w szatni lub do pobrania na stronie internetowej szkoły. Podpisane deklaracje proszę zostawiać w stołówce w czasie wydawania obiadów lub u pani szatniarki.
Intendent Szkoły
Mileta Kuc
„ Deklaracje korzystania z obiadów” na nowy rok szkolny są do pobrania na stronie internetowej (poniżej), w stołówce szkolnej i u Pani szatniarki .
Pliki do pobrania:
Deklaracja korzystania z obiadów w stołówce szkolnej
SZANOWNI RODZICE,
stołówka jest otwarta codziennie i zaprasza wszystkich uczniów w godź od 12.00 – 14.00 na smaczny, a przede wszystkim zdrowy obiad przygotowany przez panie kucharki pod nadzorem kierownika stołówki pani Beaty Golunkiewicz. Menu na każdy tydzień ustalane jest zgodnie z normami żywieniowymi opracowanymi przez Instytut Żywienia i Żywności. Dzięki temu codzienny obiad, który składa się z dwóch dań, kompotu i wody jest bogaty w niezbędne dla zdrowego rozwoju dziecka składniki odżywcze. Jadłospisy układane są na okres pięciu dni.
Staramy się, aby posiłki były urozmaicone i atrakcyjne pod względem organoleptycznym. Zupy sporządzane są na wywarach warzywnych lub mięsno warzywnych z dodatkiem śmietanki lub masła. Drugie dania składają się z produktów białkowych pochodzenia zwierzęcego : mięso, ryby, jaja, drób, produktów bogatych w węglowodany złożone : ziemniaki, kasza, ryż, makaron, dodatku warzywnego: surówki ze świeżych warzyw, warzywa na parze. Kompoty przygotowywane są z owoców sezonowych lub mrożonych. Częsty dodatek do obiadu stanowią świeże owoce lub sok owocowy.
Życzymy smacznego
Informacja dla rodziców w sprawie płatności za obiady.
Opłaty za obiady należy wnosić z góry tylko i wyłącznie do 3 dnia roboczego miesiąca ( proszę pamiętać, że trzeci dzień to data zaksięgowania na koncie szkoły), opłatę należy dokonać odpowiednio wcześniej.
W przypadku braku wpłaty w w/w terminie wydawanie posiłku dziecku zostanie wstrzymane, a każdy dzień zwłoki wpłaty zostanie odliczony od całej kwoty należnej za obiady w danym miesiącu.
Informacja dotycząca kwoty wpłaty za dany miesiąc, podana zostanie pierwszego dnia miesiąca na tablicy informacyjnej i stronie internetowej szkoły.
O rezygnacji z obiadów, bądź wyrażenia chęci stołowania nowych osób, należy powiadomić intendentkę na piśmie do 25 dnia bieżącego miesiąca, ponieważ lista obiadowa automatycznie przechodzi na następny miesiąc.
Wszystkie odpisy ( rezygnacja z obiadów w danym dniu) zgłoszone odpowiednio wcześniej lub w danym dniu do godź 8.00, zostaną zwrócone ostatniego dnia miesiąca, na konto z którego wpłynęła wpłata za obiady.
Prosimy o terminowe i rzetelne dokonywanie wpłat( bez zaokrągleń) stosując się do powyższych procedur.
HARMONOGRAM WPŁAT ZA OBIADY NA ROK 2024/2025
Wrzesień 2023 | 2 -4 wrzesień |
Październik 2023 | 1-3 październik |
Listopad 2023 | 4-6 listopad |
Grudzień 2023 | 2-4 grudzień |
Styczeń 2024 | 2 – 6 styczeń |
Luty 2024 | 3 – 5 luty |
Marzec 2024 | 3– 5 marzec |
Kwiecień 2024 | 1-3 kwiecień |
Maj 2024 | 2 – 6 maj |
Czerwiec 2024 | 2-4 czerwiec |
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg II załącznika Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej.
- Produkty zawierające gluten: pszenica, żyto, jęczmień, owies
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą)
- Orzechy: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowce, orzechy
Brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10mg/litr w
przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej,
bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie
z instrukcjami wytwórców.
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 z dnia 25 pażdziernika 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności ( DzUrz UE nr 304 z dnia 22 listopada 2011), przy każdym posiłku umieszczona została informacja na temat występowania alergenów w potrawie.